• 06 52 01 47 99

Cupping

Cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.

Indicatie:
- hoofdpijn en migraine
- schouderklachten
- armklachten
- rugklachten
- stress gerelateerde spierspanning klachten
- sportblessure

Behandeling
De techniek welke ik gebruik is eigenlijk meer een afgeleide van de bindweefselmethode. De cup wordt vacuüm gezogen en in een trekkende beweging over de huid getrokken in de richting van het bindweefsel c.q. spierverloop en de energiebanen. Met de cup kan je de kracht/vacuüm goed doseren. De eerste paar keren is de behandeling pijnlijk omdat het onderliggende weefsel verstoord is. Doordat de huid vacuüm wordt getrokken wordt de histamine en endorfine lokaal gestimuleerd waardoor het behandelend gebied min of meer wordt verdoofd. Hoe verstoorder het gebied hoe beurser het gevoel na de behandeling is. In het ergste geval heeft de patiënt 4 dagen napijn. De hersteltijd wordt elke week korter.
De behandeling is niet altijd geschikt voor cliënten met een hoge bloeddruk of bij zwangerschap.
Bij spataderen kunnen de benen beter niet worden behandeld.
Na de behandeling zijn blauwe tot zwarte plekken normaal, deze verdwijnen na verloop van een aantal dagen vanzelf.

Blokkade
De therapie wordt gebruikt om wat in de oosterse geneeswijze bekend staat als 'stagnatie' te verlichten. Het werd oorspronkelijk (en nog steeds) gebruikt om ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Cupping wordt ook gebruikt om pijn aan de nek, rug schouders en andere spieren te behandelen. Cupping heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Dieper gelegen en hardnekkige ‘spierknopen’ kunnen behandeld worden door het toepassing van Cupping, bijvoorbeeld in combinatie met triggerpoint-massage

Geschiedenis
Hoewel de Chinezen de uitvinding van cupping claimen, is deze techniek al in veel oude culturen bekend. Uit archeologische vondsten is gebleken dat de vormen van cupping al bestonden bij de oude Egyptenaren. Zij gebruikten cupping bij praktisch elke aandoening en ter voorkoming van ziektes. Ook een aantal Indianenstammen en Afrikaansstammen kenden de techniek van cupping en passen deze nog steeds toe. In China wordt cupping al zo'n 3000 jaar toegepast, in Europa vond deze oude techniek halverwege de 19e eeuw haar weg.

Over Ans Maas

Om u kennis te laten maken met complementaire geneeswijzen begin ik altijd met een vrijblijvend oriënterend gesprek. Tijdens dat gesprek krijg ik een goed beeld van u als persoon en de klachten die u ervaart.

Vervolgens stellen we in overleg een behandelplan op dat aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Neem gerust contact op voor meer informatie of om een vrijblijvende afspraak te maken.

Privacy statement
Klachten

Erkend natuurgeneeskundig therapeute, aangesloten bij het LVNT.

AGB Code 90037075 - 90015727

Koppelstraat 13, 5741 GA Beek en Donk

M: 06-52014799
E: info@ansmaas.nl

Bij Ans Maas kunt u ook met pin betalen.

Bij verschillende zorgverzekeraars krijgt u een vergoeding voor de behandelingen. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar of op de website van zorgwijzer.

Therapieën & Massages

Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in de volgende natuurgerichte therapieën:

- Voetreflexmassage therapie
- Onco-Reflex
- Hoofd,- Nek,- schoudermassage
- Triggerpoint voor onderbeen en voet
- Reflexologie tijdens de zwangerschap
- Overgangsklachten

Onderstaande therapieën worden niet erkend door beroepsverzekering en Uw zorgverzekeraar:

- Rouwverwerking en stervensbegeleiding
- Manuele lymfedrainage
- Cupping
- Oorkaarsen
- Ooracupunctuur
- Biotensor
- Bachbloesem